Pizzakake Oppskriften
En av de mest besøkte postene på SNiiK er den om pizzakaken.
Nå er det på tide med en pizzakake-tutorial.
Hvordan? Hvordan? HVORDAN!?!?
Det er faktisk ikke så kjempevanskelig. Selv en kake-noob som SNiiK kom flott ut av det.
Dette trenger du.
To pizzadeiger på rull. Tine sin NÅ Italiensk anbefales.
Pizzasaus. Hva med SNiiK sin?
Topping. Bruk det du liker. Vi kjører
Capriosa-style. Ost, skinke og sjampinjong.
En kakeform eller en liten kasserolle.
Bakepapir.
Nå baker vi!
Forstek den ene deigen i fem minutter. Da blir den enklere å arbeide med.
Mål opp og kutt ut fire sirkelformede bunner.
Diameteren fra kakeformen minus en halv centimeter. Bruk gjerne saks. Det er skikkelig smidig.
Nå kler vi kakeformen med bakepapir. Ikke vær gjerrig. Det er smart å ha litt å kunne ta fatt i når du skal få pizzakaken ut av formen.
På tide å tapetsere kakeformens vegger med den andre deigen. Den må helt ned i bunnen og strekke seg to centimeter over formkanten. Mål og kutt i vei.
Så skal den første bunnen i. Så topping. Det er lov å være raus med toppingen. Da blir det ikke så deigete når alt er klart.
Ny bunn. Mer topping
Og ny bunn. Enda mer topping.
Når siste bunn er på plass og fått seg et lag med topping bretter vi over deigkanten.
Swooosh!
Inn i ovnen.
30 minutter på 200 grader.
Etterpå.
La kaken stå, om du klarer, i noen minuter. Så løfter du den forsiktig opp fra formen. Voila. Ikke helt ekkelt!