Hjemmelaget Pizza - Jakten på den perfekte hjemmelagde pizzaen er endelig over!

Hjemmelaget Pizza

In mat & drikke, Pizza by AdminLeave a Comment

Hjemmelaget Pizza!
Jakten på den perfekte, hjemmelagde pizzaen har vært lang. Alt for lang. Men nå er jeg endelig i mål. Etter alt for mye prøving og feiling..
Jeg jaktet på en enkel pizzabunn og en enkel tomatsaus som smaker som pizzaen du får nede på gatehjørnet. Tyrkerpizza. Ikke noen ekte italisk med fancy parmaskinke, mozarelladilla og ferske urter. Dette er så nærme du kommer en ekte 120;- gatehjørne-pizza.

Hjemmelaget Pizza

Deig for to svære pizzaer

1/2 dl lunket vann
2 tsk hvetemel
10g fersk gjær (1/5 pk)
9-10 dl hvetemel
3 tsk salt
3 dl lunket vann
1 spk olivenolje + 1/2 olivenolje til å pensle deigen med

1. Ha den lille mengden vann i en bolle. Rør ut den mindre delen mel og smuldre opp gjæren. La stå på heving under håndkle i 5 min
2. Tilsett den større mengden hvetemel, salt, ytterligere vann samt olivenolje.
Arbeid deigen til den er noenlunde smidig.
3. Smør deigen med olje og la den heve en time.
4 Arbeid deigen slik at luften går ut av den. Del den i to og arbeid opp to deilige baller.
La de heve på et brett i 30 min. Sett ovnen på 240 grader.
5. Mel på bakebord og lets get to it. Kjevl ut bunn til den er 2-3 millimeter tykk. 30-40cm omkrets. Pensl en plate og strø på litt mel.
6. Legg på fyll! Jeg pleier å lage calzone. Hermetikk-skinke, type picninc (går flott å rive på rivjern) en pakke riven ost, og SNiiK sin tomatsaus på toppen. (Viktig å ta på tomatsausen sist hvis du lager Calzone) Litt oregano og pepper gjør susen. Brett over slik at du får en innbakt pizza, pensl gjerne litt olje på toppen og rett inn i ovnen. Cirka et kvarter, 15 minutter.
Blir ikke bedre. Kommer ikke nærmere originalen.

Tomatsaus

5 tomater
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
Klype salt, klype pepper
Klype oregano, klype sukker

Kjør i stavmikser. Smak til. Kos deg.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Comment