Hjemmelaget Bacon

Hjemmelaget Bacon – SNiiK Skal Bli Mann

In #AWSM, #AWSM, bacon, mat & drikke by AdminLeave a Comment

Hjemmelaget Bacon

Nå skal det endelig bli mann av SNiiK.
Manndomsprøven?
Å lage sitt eget bacon! Noe jeg har hatt lyst til å lage lenge.
Men jeg har ikke hatt tillgang til noen hytte på landet, med fjøs, hjemmelaget røykeri bak låven, solskinn og hestehov som blomstrer.
Defor måtte det bli en bo-i-byen-med-gassgrill-på-balkongen type bacon fordi det er betong og asfalt istedenfor gress og skog utenfor vinduet.

Så jeg bruker gassgrill, røykeboks fra Landmann og kjøleskap. Dette funket fint for meg- og det gjør det sikkert for deg og.

Slik gjorde jeg det:

Hjemmelaget Bacon.

Jeg tok turen innom det lokale slakteriet og kjøpte meg to fine biter av sideflesk. Det flotte kjøttstykket bak det vi kjenner som tynnribbe.
Du kan kjøpe tynnribbe, noe som er helt ok- da kutter du bare forsiktig ur beina. (Kjøp ribbe i juletiden. Da er det billig)

Hjemmelaget Bacon

Hjemmelaget Bacon

På plass med flesket i SNiiK HQ.
Det er på tide for saltingen.

Salting
Hjemmelaget BAcon

Salting av flesk

Ikke noe vanskelige greier. Her pakker vi flesket godt inn i grovsalt og legger det på kjøl.
I mitt tilfelle kjøleskapet. Som sagt, ikke noen bonderomantiske låver her, dessverre. Men kaldt og godt og tørt.
Svor eller ikke svor, da? Jeg beholdt svoren under saltingen. Uten svor blir det fort veldig salt.

Nå må vi smøre oss med tålmodighet. 3 dager skal det ligge slik.
Etter tre dager er det på tide med utvanning.
Vil du ikke ha det supersalt er det nå du kan/bør/må vanne det ut, 1-3timer i kaldt vann. Jeg vannet det ut i to timer.
Det du kan gjøre er å prøvesmake saltheten. Kutt en liten bit å kast i steikepannen.
Perfekt salt? Supert. Da kjører vi på.
Tid for tørking.
Du lar det hele henge på tørk i 24 timer. Jeg la kjøttet i en bolle, opp på et et lite fat, inn igjen i kjøleskapet.

Så over til steg to- røykingen.

Røyking
Hjemmelaget Bacon

Landmann Selection

Jeg har blitt sponset av Landmann men røykeboks og spon, heldiggrisen! No pun intended.
En slik genial boks koster rundt 300 og  røykespon koster rundt hundringsen. (HEY! På Netonnet får du Landmanns røykeboks for 99,- akkurat nå! Et kupp)

Einrisrøykt bacon. Ordene gir meg ståpels.
Har lyst å prøve meg på Mackmyra-flisene neste gang!! Tenk det. Single Malt Bacon.

Først skal sponet i vann. 30 min er greit. Press vannet ut av sponen. Bland i litt tørr spon og fyll røykboksen slik at den blir halvfull.
Så fyrer vi opp grillen.

Hjemmelaget Bacon

På tide å rengjøre grillen, kanskje…!?


Jeg plaserer røykboksen lengst inne i den ene kroken. Rett over en av brennerne.
Fyr opp grillen på maks til det begynner å komme masse deilig røyk opp fra boksen din.
Nå kommer det vanskelige. Og det viktige.
Senk varmen på grillen til lavest mulig varme.

Hjemmelaget Bacon

Røykboks fra Landmann

Kjøttet skal opp i en temperatur på 65. Her er det viktig å følge med. Når temperaturen er nådd må vi få det av.
Fire timer tok det for meg. Da fikk det ferdige baconet en passe kraftig røyksmak.

Heng det så kaldt et døgn eller to.

Hjemmelaget Bacon

Hjemmelaget Bacon

Så kutter vi opp herligheten i tunne, tunne skiver.

 

Hjemmelaget Bacon

Food Porn

Flott close-up på hjemmelaget bacon. Sexy mat.

Hjemmelaget Bacon

Steike! Så deilig!

Spørsmål på det?

 

If bacon had it’s own Twitter account it would have more followers than Katy Perry, Justin Bieber, and Barack Obama combined. Everyone loves those slabs of salty goodness

‘Ukjent’

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Comment